Nazomeren

Hoofdpagina Frankrijk

Hoofdpagina Frankrijk

Frankrijk is zo veelzijdig dat als je er over wilt vertellen niet weet waar je moet beginnen. Natuurlijk denkt bijna iedereen direct aan de Provence en de Côte d'Azur, maar Frankrijk heeft zoveel meer.
Ga eens naar de prachtige wijngebieden en maak een tour door de wijngaarden en bezoek de wijndomeinen om te proeven en te kopen. Dit kan bijvoorbeeld in de Bourgogne waar het wijndorp Nuits Saint Georges  grote bekendheid geniet. Maar ook in streken als Bordeaux, Côtes du Rhône, Beaujolais, Alsace en
Languedoc-Roussillon kunnen wijngebieden bezocht worden. En dan mag natuurlijk de Champagne niet ontbreken. Een maal per jaar vindt hier een speciaal festival plaats, wat voor liefhebbers ten zeerste aan te raden is.
Wanneer je de bezoeken niet op eigen initiatief wilt doen, dan kun je vaak een tour boeken bij een lokaal toeristenbureau.
Verder zijn de noordwestkust aan te raden voor mensen die uit willen waaien boven de hoge kliffen van Normandië, de zuidwest
kust bij Biarritz voor windsurfers, de Alpen voor skiers en voor wandelaars is er in heel Frankrijk wel een route.
De zonaanbidders kunnen terecht in luxueuze steden van de
Côte d'Azur of in de Languedoc, bijvoorbeeld in een sfeervol dorp als Sète, Balaruc of Collioure.

ParijsHoofdpagina Duitsland

Hoofdpagina Duitsland

In vroeger tijd werd Duitsland eigenlijk alleen geassocieerd met het bekende reisje langs de Rijn, maar dat is nu wel anders. Trendy steden zoals Berlijn, Hamburg en München en opkomend Frankfurt en Neurenberg worden volop bezocht door jonge hipsters om zich in het rijke uitgaansleven en de culturele uitingen te storten. Maar ook Düsseldorf Aken en Keulen zijn populair, vooral om het veelzijdige winkelaanbod.
Verder vind je in Duitsland de romantische kasteelstadjes waar verliefden zich graag laten omgeven door romantische sferen, bijvoorbeeld in Koblenz, Weimar en Potsdam.
Maar ook reizigers die hun voorkeur geven aan een heerlijke relaxvakantie kunnen zeer goed terecht in Duitse kuursteden als Oberstdorf, Baden Baden, Wiesbaden en Bad Dürrheim.
Hiernaast is Duitsland natuurlijk nog steeds geliefd  bij  sportievelingen die zich uitleven in skioorden, of houden van nordic walking, bergbeklimmen en mountainbiken in de schitterende natuur..
En dan zijn er natuurlijk nog de kerstmarkten...

Wintersport in Duitsland
Berlijn
Wintersport in Duitsland, gezellig en dichtbij

Wintersport in Duitsland, gezellig en dichtbij

Skiën, snowboarden, langlaufen en snow-walking het kan allemaal heel dichtbij. Duitsland had de laatste jaren een ietwat suffe naam op het gebied van wintersport, maar is die nu in snel tempo aan het terugwinnen. De wintersportgebieden en accommodaties zijn in topvorm. Je vindt in Duitsland vele skigebieden die voor elk soort wintersporter een passend aanbod hebben en natuurlijk de gezelligheid in de Duitse dorpen met hun sfeervolle stubes en apres-ski barretjes.


Hoofdpagina Steden buiten Europa

Hoofdpagina Steden buiten Europa

Steden buiten Europa
Wie wil nou niet een kijken hoe het er aan de andere kant van de wereld uitziet? Wat kun je verwachten in steden ver weg van Nederland? Heeft men er dezelfde gebruiken, cultuur en eetgewoonten als wij?
Klik op een van de steden in de linkerbalk en lees onze beschrijvingen.
Dubai

Boek van de maand

Thuis in Portugal Thuis in Portugal
Marieke Woudstra

Nu veel Nederlanders er over denken om zich in een ander land te vestigen
en dat één van de favoriete bestemmingen Portugal is, omdat hier het leven nog rustig en betaalbaar is,
werd dit boek met veel enthousiasme ontvangen.
Ook wanneer je er niet over denkt om van land te verhuizen, is het verhaal over de zoektocht en het
ontdekken van de cultuur in Portugal zeer interessant en onderhoudend.
  Thuis in Portugal
Klik op het plaatje om het boek te bestellen.

Reageer

Spreekt dit artikel je aan en wil je meer weten? Of heb je iets soortgelijks wat je graag met anderen zou willen delen?