Nazomeren

Uruguay, de nieuwe vakantie bestemming!

Uruguay, de nieuwe vakantie bestemming!

Door de stabiele economische en politieke omstandigheden wordt Uruguay ook wel het Zwitserland van Zuid Amerika genoemd. Uruguay is vier en een half keer zo groot als Nederland en heeft ongeveer drie en een half miljoen inwoners waarvan de helft in de hoofdstad Montevideo woont. Het landschap is afwisselend, van heuvelachtig tot uitgestrekt laagland met veel weilanden waar vee wordt gehouden. 
 
Uruguay is vooral populair om de prachtige zandstranden aan de Atlantische Oceaan en hiervoor is januari de beste reisperiode met een temparatuur rond de 28 graden. De de chique boulevard en de zandstranden van de badplaats Punta del Este zijn dan zeer in trek bij het zonminnende publiek.
PiriŠpolis, de oudste badplaats van Uruguay heeft een meer Europese stijl en is dus meer geschikt voor een ontspannen vakantie.
De meer actieve vakantiegangers kunnen het jaarrond naar Urugay, de koudste maand is juni met een temperatuur rond de 15 graden.
 
Ten westen van Montevideo ligt het havenstadje Colonia del Sacramento. Het wordt veel bezocht om haar Portugese koloniale verleden. Het oorspronkelijke gedeelte van Colonia staat op de Unesco lijst als Werelderfgoed en wordt gekenmerkt door een wirwar van straatjes met witte huisjes.
 
Montevideo is de hoofdstad van Uruguay. In het oude gedeelte van de stad vindt je aardig wat koloniale gebouwen. Het belangrijkste plein in Montevideo is het Plaza de la Independencia. Ook interessant zijn het het 18e eeuwse Palacio Estevez en het Plaza de Constitution. Winkelen kunt je in de Avenida 18 de Julio, de drukste straat van de stad.Je vindt in Montevideo veel theaters en een gezellig nachtleven met barretejes en natuurlijk tango cafeetjes.

Het plattelandstoerisme groeit sterk in Uruguay. Je kunt een kamer in een  boerderij boeken en ervaren hoe het leven op een (paardenfok) boerderij in Uruguay er aan toe gaat. De boeren zijn er nog echte cowboys.
 
Vlakbij Punta del Este (de meest bezochte badplaats) vind je Isla Gorriti met het bekende fort. 
In het natuurpark Cabo Polonio ten oosten van Punta del Este kun je de zeeleeuwkolonies bekijken.en nabij het populaire, welvarende stadje Salto bevinden zich warmwaterbronnen. De watertemperaturen wisselen tussen de 32 en 42 graden. De kuuroorden beweren dat hun water vele helende eigenschappen bezit.
 
Als je sportief aangelegd bent, kun je met een kano de rivier afdalen, gaan paardrijden, mountainbiken, wandelen of golfen en daarna voor de ontspanning naar een van de warm water kuuroorden gaan..
 
Een reis naar Urugay is goed te combineren met een bezoek aan Buenos Aires,de hoofdstad van ArgentiniŽ
 
Winkelcentrum Las Arenas de Barcelona

Winkelcentrum Las Arenas de Barcelona

De Arena aan het Placa d'Espanya in Barcelona, waar voorheen veel stierengevechten werden gehouden, is met behoud van de oude gevel omgetoverd in een luxe winkelcentrum met 6 verdiepingen en 126 winkels, 8 restaurants, een bioscoop, een fitness en een pakeergarage. Het winkelcentrum Las Arenas de Barcelona heeft een van de grootste koepels in Europa met een hoogte van 27 meter en een omtrek van 330 meter.
 
Ga terug naar winkelen
 
 
Barcelona

Barcelona

Barcelona, een van de meest bezochte steden van Europa. Het fantastische van Barcelona is dat  er zo veel te zien is en je er zo veel  kunt doen. Bijvoorbeeld na een bezoek aan een museum, lekker zonnen aan het strand en een cocktail halen bij CDLC of overdag gaan winkelen en dan 's avond hoog op de berg van Tibidabo gaan dineren met een schitterend uitzicht over de stad. Wat je zeker moet bezoeken tijdens je verblijf in Barcelona is het Museum Miro, het Historisch museum, Park Guell, Casa Mila, Casa Batllo, de Sagrada Familia, de Magische Fonteinen, het stadion van FC Barcelona, het Parc de la Ciutadella met de dierentuin, het MACBA, de Kathedraal, de Boulevard langs het strand en de jachthaven, het Picasso museum en het Palau de la Musica in het gezellige wijkje el Borne, het Mare Magnum winkelcentrum aan de haven, het  winkelcentrum L'illa Diagonal, Gran Via 2, of Glories en ga zo maar door. In Barcelona raak je nooit uitgekeken! En dan zijn er nog de vele evenementen die  in Barcelona plaats vinden, zoals het Festa Major de Grŗcia op 15 augustus met veel optredens en versierde straten, San Juan in de nacht van 23 juni met vuurwerk in de stad en op het strand. Het bekendste feest is ongetwijfeld La  Merce, het grote volksfeest in september, met de correfoc, een optocht van vuurspuwende draken. 
 
 
 
 

 

 

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is natuurlijk bekend van Het beeld van Christus de Verlosser dat hoog op de heuvel Corcovado staat en over de stad waakt, maar ook de stranden van Rio hebben een enorme aantrekkingskracht op de bevolking en de toeristen, vooral Copacabana, Ipanema en Leblon zijn favoriet door de gezelligheid rondom de vele strandbarretjes. Aan het strand wordt het dagelijks leven voortgezet, er wordt gevoetbald, muziek gemaakt, gedanst en geflirt.
Midden in de stad ligt het tropische  park '
Parque Nacional da Tijuca', waar je het best een gids kunt boeken om alles te zien. 
Voetbal is voor Brazilianen heel belangrijk, dus het is zeer aan te raden om naar een wedstrijd te gaan, bijvoorbeeld in het 120.00 stoelen tellende  'MaracaŮa stadion' waar rondom de wedstrijden een feestje wordt gebouwd. Wanneer er niet wordt gevoetbald, worden hier regelmatig concerten gegeven.
Het avond en nachtleven speelt zich grotendeels af op de eindeloze boulevard langs het strand. Je vindt hier talloze bars, clubs en restaurants.
Tijdens oud en nieuw wordt het feest 'Reveillon' op het strand van Copacabana gevierd. Miljoenen in het wit geklede mensen komen samen op het strand van Copacabana om naar het vuurwerk te kijken en te dansen op de muziek van een van de vele bandjes.
En dan heb je nog het Carnaval begin maart. Tijdens het Carnaval wordt Rio één bruisende massa met in iedere straat wel een muziekbandje met dansende uitgedoste mensen. Er zijn 5 officiŽle parades die je kunt bekijken in het Sambadromo en in verschillende zalen, clubs en hotels worden 'balls' georganiseerd, In veel straten door de hele stad worden ook feesten gehouden, het grootste is op het Cinel‚ndia Square.

 

Boek van de maand

Thuis in Portugal Thuis in Portugal
Marieke Woudstra

Nu veel Nederlanders er over denken om zich in een ander land te vestigen
en dat één van de favoriete bestemmingen Portugal is, omdat hier het leven nog rustig en betaalbaar is,
werd dit boek met veel enthousiasme ontvangen.
Ook wanneer je er niet over denkt om van land te verhuizen, is het verhaal over de zoektocht en het
ontdekken van de cultuur in Portugal zeer interessant en onderhoudend.
  Thuis in Portugal
Klik op het plaatje om het boek te bestellen.

Reageer

Spreekt dit artikel je aan en wil je meer weten? Of heb je iets soortgelijks wat je graag met anderen zou willen delen?