Nazomeren

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is natuurlijk bekend van Het beeld van Christus de Verlosser dat hoog op de heuvel Corcovado staat en over de stad waakt, maar ook de stranden van Rio hebben een enorme aantrekkingskracht op de bevolking en de toeristen, vooral Copacabana, Ipanema en Leblon zijn favoriet door de gezelligheid rondom de vele strandbarretjes. Aan het strand wordt het dagelijks leven voortgezet, er wordt gevoetbald, muziek gemaakt, gedanst en geflirt.
Midden in de stad ligt het tropische  park '
Parque Nacional da Tijuca', waar je het best een gids kunt boeken om alles te zien. 
Voetbal is voor Brazilianen heel belangrijk, dus het is zeer aan te raden om naar een wedstrijd te gaan, bijvoorbeeld in het 120.00 stoelen tellende  'MaracaŮa stadion' waar rondom de wedstrijden een feestje wordt gebouwd. Wanneer er niet wordt gevoetbald, worden hier regelmatig concerten gegeven.
Het avond en nachtleven speelt zich grotendeels af op de eindeloze boulevard langs het strand. Je vindt hier talloze bars, clubs en restaurants.
Tijdens oud en nieuw wordt het feest 'Reveillon' op het strand van Copacabana gevierd. Miljoenen in het wit geklede mensen komen samen op het strand van Copacabana om naar het vuurwerk te kijken en te dansen op de muziek van een van de vele bandjes.
En dan heb je nog het Carnaval begin maart. Tijdens het Carnaval wordt Rio één bruisende massa met in iedere straat wel een muziekbandje met dansende uitgedoste mensen. Er zijn 5 officiŽle parades die je kunt bekijken in het Sambadromo en in verschillende zalen, clubs en hotels worden 'balls' georganiseerd, In veel straten door de hele stad worden ook feesten gehouden, het grootste is op het Cinel‚ndia Square.

 
reageren op dit artikel ? Reageren ?
Naam:
Email (optioneel):
Tekst:
Tel op drie plus twee =

Reageer

Spreekt dit artikel je aan en wil je meer weten? Of heb je iets soortgelijks wat je graag met anderen zou willen delen?