Nazomeren

Uruguay, de nieuwe vakantie bestemming!

Door de stabiele economische en politieke omstandigheden wordt Uruguay ook wel het Zwitserland van Zuid Amerika genoemd. Uruguay is vier en een half keer zo groot als Nederland en heeft ongeveer drie en een half miljoen inwoners waarvan de helft in de hoofdstad Montevideo woont. Het landschap is afwisselend, van heuvelachtig tot uitgestrekt laagland met veel weilanden waar vee wordt gehouden. 
 
Uruguay is vooral populair om de prachtige zandstranden aan de Atlantische Oceaan en hiervoor is januari de beste reisperiode met een temparatuur rond de 28 graden. De de chique boulevard en de zandstranden van de badplaats Punta del Este zijn dan zeer in trek bij het zonminnende publiek.
PiriŠpolis, de oudste badplaats van Uruguay heeft een meer Europese stijl en is dus meer geschikt voor een ontspannen vakantie.
De meer actieve vakantiegangers kunnen het jaarrond naar Urugay, de koudste maand is juni met een temperatuur rond de 15 graden.
 
Ten westen van Montevideo ligt het havenstadje Colonia del Sacramento. Het wordt veel bezocht om haar Portugese koloniale verleden. Het oorspronkelijke gedeelte van Colonia staat op de Unesco lijst als Werelderfgoed en wordt gekenmerkt door een wirwar van straatjes met witte huisjes.
 
Montevideo is de hoofdstad van Uruguay. In het oude gedeelte van de stad vindt je aardig wat koloniale gebouwen. Het belangrijkste plein in Montevideo is het Plaza de la Independencia. Ook interessant zijn het het 18e eeuwse Palacio Estevez en het Plaza de Constitution. Winkelen kunt je in de Avenida 18 de Julio, de drukste straat van de stad.Je vindt in Montevideo veel theaters en een gezellig nachtleven met barretejes en natuurlijk tango cafeetjes.

Het plattelandstoerisme groeit sterk in Uruguay. Je kunt een kamer in een  boerderij boeken en ervaren hoe het leven op een (paardenfok) boerderij in Uruguay er aan toe gaat. De boeren zijn er nog echte cowboys.
 
Vlakbij Punta del Este (de meest bezochte badplaats) vind je Isla Gorriti met het bekende fort. 
In het natuurpark Cabo Polonio ten oosten van Punta del Este kun je de zeeleeuwkolonies bekijken.en nabij het populaire, welvarende stadje Salto bevinden zich warmwaterbronnen. De watertemperaturen wisselen tussen de 32 en 42 graden. De kuuroorden beweren dat hun water vele helende eigenschappen bezit.
 
Als je sportief aangelegd bent, kun je met een kano de rivier afdalen, gaan paardrijden, mountainbiken, wandelen of golfen en daarna voor de ontspanning naar een van de warm water kuuroorden gaan..
 
Een reis naar Urugay is goed te combineren met een bezoek aan Buenos Aires,de hoofdstad van ArgentiniŽ
 
reageren op dit artikel ? Reageren ?
Naam:
Email (optioneel):
Tekst:
Tel op twee plus vier =

 
" In februari heb ik Uruguay bez ... "
 ( Antony )
   Bekijk of Verberg de reacties ! Bekijk alle reacties   ( 1 reactie )
 

Reageer

Spreekt dit artikel je aan en wil je meer weten? Of heb je iets soortgelijks wat je graag met anderen zou willen delen?